Wat zijn jouw hobby’s?

Een artikel van Benoît

Wat zijn jouw hobby’s? Allereerst, heb jij een hobby? Ik heb er meerdere. Maar mijn favoriete hobby is Linux. Wat is Linux? Is het de naam van mijn hond?

Linux! Kom hier… Linux! Laat deze kat met rust!

Het zou kunnen, maar wij hebben geen hond. Linux is eigenlijk een familie van vrije open-source besturingssystemen. Ik vind Linux heel interessant, omdat iedereen vrij is, de broncode aan te passen. Zelfs de Franse Gendarmerie werkt exclusief met Linux! Mijn eigen besturingssysteem heet Mageia en komt uit Frankrijk. Hier is een screenshot van mijn bureaublad met een applicatiemenu dat ik zelf in Python heb gecodeerd.

openSUSE is een ander besturingssysteem dat in Duitsland is ontstaan. Met Linux is geen antivirussoftware nodig. Sinds tien jaar gebruik ik Linux en heb nog nooit een virusscanner erop geïnstalleerd.

Tot gauw!

Laisser un commentaire

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.