Een nieuwe leerling stelt zich voor

Hallo allemaal,
Ik ben Benoît, de vriend van Jeanette. Ik woon in Duitsland en sinds enkele maanden leer ik Nederlands. Ik moet beslist deze taal leren, omdat wij over twee jaar naar Nederland verhuizen. Ik ben blij Nederlands te leren en ik heb zin om hier op deze website enkele artikelen te schrijven met als doel mijn Nederlands te verbeteren.
Voel je vrij om jouw commentaar hier achter te laten!

Welke pedagogische HulpMiddelen Gebruik Ik?

Omdat Frans mijn moedertaal is, is mijn belangrijkste boek geschreven voor een Franstalig publiek. Met honderd lessen is het erg compleet. Als ik klaar ben met dit boek, ben ik op niveau B2. Hier is het:

Voor de grammatica heb ik in Nederland een grammaticawijzer van Intertaal gekocht. Dat vind ik erg handig. Je kunt het uitvouwen. Er zijn alleen zes pagina’s, maar het is toch heel compleet.

Het laatste pedagogische hulpmiddel dat ik gebruik, is een “Lernkrimi” van Circon. De titel is De moordenaar van Den Haag.

2 thoughts on “Een nieuwe leerling stelt zich voor

 1. Dag Benoit,
  Ik heet Petra en woon in Wettbergen, dat is in de buurt van Hannover. Mijn moedertaal is Duits. Ik leer sinds ongeveer 4 maanden Nederlands en sinds 1 jaar Frens bij Jeanette. Nederlands is veel lichter. Mijn hobby’s zijn koken, wandelen en ik bak graag koekjes. Ik lees ook de krimi “De moordenaar van Den Haag”. Dat is spannend. Ik hou van de Nordsee en wil volgend jaar naar Texel.
  Tot gauw!
  Groetjes,
  Petra

  Like

  1. Hallo Petra,
   ik dank u voor uw commentaar. Nederlands is makkelijker dan Frans. Dat klopt! Maar Nederlands is ook makkelijker dan Duits! In de Nederlandse taal, het moeilijkste voor mij is de spelling, vooral de dubbele letters.
   – één boom wordt bomen in het meervoud (ein Baum => Bäume)
   – één bom wordt bommen in het meervoud (eine Bombe => Bomben).
   Groetjes
   Benoît

   Like

Laisser un commentaire

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.